Truskawkowe szaleństwo zaczęło się. Ceny tych owoców już spadają. Widać, że sporo ich w tym roku. Więc siłą rzeczy muszą zagościć na kulinarnym stole. Same w sobie truskawki są potrawą, ale śmiało można dodawać je do różnych potraw lub uczynić z nich główną potrawę jak koktajl.
Aby przyrządzić koktajl truskawkowy potrzebujemy:
- truskawki 350 gram
- cukier lub coś innego do słodzenia
- listek mięty do przybrania bądź też kilka dodatkowych do zaprawienia smaku
- Truskawki odszypułkowuje i wkładam do pojemnika. Dodaję cukier (łyżeczkę) oraz miętę.
- Przy użyciu blendera rozdrabniam na drobno aż powstanie gęsta masa.
- Przelewam do szklanki i ozdabiam listkiem mięty.
Pozdrawiam
Piotr Ossowski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz